Gi en ny lekeplass til barnesanatoriet i Arkhangelsk

Brødrene Anton (1 år) og Stanislav (6 år) bor på barnesanatoriet i Arkhangelsk i Nord-Russland. Bestemoren deres døde av tuberkulose tidligere i år, og nå er mamma og tante også blitt syke.

Barnesanatoriet i Arkhangelsk viser en annen dimensjon av problemene tuberkuloserammede møter. Omtrent 75 barn bor her, mange blir her  i flere år. Rundt  500 mennesker blir tuberkulosesyke i Arkhangelsk hvert år, og behandlingen er krevende med sykehusopphold fra tre måneder til to år. Det viser seg ofte at også barna er smittet og må behandles. I andre tilfeller makter ikke lenger de syke foreldrene å ta hånd om barna sine.

Barna serveres seks næringsrike måltider hver dag og får god pleie. Sanatoriet følger et pedagogisk opplegg hvor barna trener på motoriske ferdigheter, de spiller spill, synger og leker. Målet er at barna skal ligge på samme nivå som sine jevnaldrende og kunne gå inn i en "normal" barnehage den dagen de forlater sanatoriet. Derfor er fysisk aktivitet og frisk luft viktig. Sanatoriet har flere store lekeplasser, men dessverre er de mangelfulle.

Nå kan du starte din egen innsamling til barna på sanatoriet i Arkhangelsk.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

Close